Bir Telegram grubunu nasıl bulur ve katılırım?

İster özel ister herkese açık olsun, t.me davet bağlantısıyla veya bağlantısız bir Telegram grubunu nasıl bulacağınızı ve bu gruba nasıl katılacağınızı açıklayacağız.

Telegram, çoğu mesajlaşma uygulaması gibi, özel veya genel gruplar oluşturmanıza ve bunlara katılmanıza olanak tanır. Telegram'daki gruplar 200.000'e kadar üyeye ev sahipliği yapabilir ve güçlü iletişim araçlarıdır, ancak kanallarla karıştırılmamalıdır.

Davet bağlantısı nasıl bulunur? Telgraf Dizini nedir? Açıklamama izin ver. 

Telegram'da bir grup mu yoksa kanal mı? Nasıl farklılar?

Bir mesajlaşma uygulamasında grup sohbetinin ne olduğunu açıklayarak zekanıza hakaret etmeyeceğim.

Telegram gruplarının 200.000'e kadar üyesi olabilir ve gizli bir grup değişimi oluşturmak mümkün değildir, bu nedenle grup sohbetleriniz uçtan uca şifrelenmez.

Ancak bir Telegram grubu varsayılan olarak zaten özeldir; bu, yalnızca davet edilen veya "t.me" davet bağlantısına sahip kişilerin katılabileceği anlamına gelir. Ayrıca bir grubu herkese açık hale getirebilirsiniz, böylece grup/kanal arama sonuçlarında görünür ve herkes katılabilir.

Telegram grupları, Telegram kanallarıyla karıştırılmamalıdır. Sohbetler, çok taraflı sohbetler için tasarlandıkları için gruplar halinde iki yönlüdür. Telegram kanalları, içeriği geniş bir kitleye ulaştırmak için tasarlandıkları için etkileşimli değildir.

Telegram kanallarının sınırsız sayıda abonesi olabilir, ancak siz birinin üyesi değilsiniz. Bir kanalda paylaştığınız bir mesaj, bir kanalda herhangi bir şekilde paylaşım yapma hakkına sadece kanal yöneticilerinin hakkı olduğundan, kendi adınıza değil, kanalın adı ve fotoğrafı ile imzalanacaktır.

Analitik araçlar ve trafik, etkileşim vb. istatistiklerin yer aldığı eksiksiz bir medya ölçümleri bölümü de mevcuttur. Bir Telegram kanalı, bir medya kuruluşunun, kurumunun, kişiliğin veya şirketin resmi Twitter, Instagram veya Facebook hesabıyla aynı işleve sahiptir.

Ayrıca sitede yayınlanan yazıları paylaştığımız bir Telegram kanalımız var ve aboneler sadece oradaki yazıları okuyup paylaşabiliyor. Her ikisi için de "t.me" davet bağlantıları size kaydırılır, ancak herkese açık oldukları için onları Telegram arama çubuğu aracılığıyla da bulabilirsiniz.

Bu utanmazca kendi kendini tanıtmanın bir sonucu olarak, bu kılavuzun bir sonraki bölümüne geçebiliyorum: Bir Telegram grubunu nasıl bulur ve ona katılırım?

Bir Telegram grubunu bulmanın ve katılmanın en iyi yolu nedir?

Yukarıda açıklandığı gibi özel ve genel gruplar arasındaki ayrım, yeni üyelerin erişimini sınırlayacaktır. Özel bir grup bulmak ve katılmak için her zaman bir "t.me" davet bağlantısına veya doğrudan bir davete ihtiyacınız olacak. İlgi alanlarınıza uygun genel grupları bulmak için çeşitli araçlar kullanabilirsiniz.

Davet bağlantısı kullanarak özel/genel bir Telegram grubunu nasıl bulur ve katılırım

Telegram'ın yerleşik arama özelliği, özel grupları bulmanıza izin vermez. Bir üye sizi doğrudan davet etmeli veya size "t.me/group_name" gibi bir davet bağlantısı göndermelidir.

Özel bir grup için yalnızca yöneticiler davet bağlantılarını oluşturabilir ve paylaşabilir. Herkese açık bir grubun her üyesi, paylaşım bağlantısına erişebilir ve başka birine gönderebilir. Özel (aynı zamanda genel) bir gruba katılmak için bir QR kodu da kullanılabilir.

Ancak bu davet sistemi genel gruplar için geçerli değildir. Tek yapmanız gereken, davet bağlantısını görüntülemek için en üstteki grup başlığına tıklamak. Herkese açık bir gruba katılmak için bir yöneticinin onayına ihtiyacınız yoktur.

Arama çubuğu aracılığıyla genel bir Telegram grubu nasıl bulunur ve katılınır

Herkese açık bir grup bulmak ve katılmak için davetiyeye ihtiyacınız yoktur. Davet sistemi elbette çalışır ancak özel gruplar için olduğu kadar gerekli değildir.

Herkese açık bir grubu keşfetmek için Telegram'ın arama işlevini kullanmanız yeterlidir:

  1. Uygulamanın ana ekranında, sağ üstte bulunan büyüteç simgesine dokunun.
  2. Bir medya kuruluşunun, organizasyonun, kişiliğin, markanın veya seçtiğiniz bir konunun adını yazın.
  3. Genel gruplar Global Arama altında görünür.
  4. İstediğiniz grubu seçin ve üzerine dokunun.
  5. Gruba girdikten sonra sohbet penceresinin üst kısmındaki kenar çubuğuna dokunun.
  6. Kanala Katıl'a basın.
Sonuçlarda genel gruplar ve Telegram kanalları gösterilir. Bunları ayırt etmek için, bir genel grubun bir dizi "üye" gösterdiğini ve bir kanalın kendi adları altında bir dizi "abone" gösterdiğini unutmayın.

Çevrimiçi toplayıcılar aracılığıyla halka açık bir Telegram grubu nasıl bulunur ve katılınır

Telegram'ın arama işlevi hızla sınırlanabilir. En iyi Telegram grupları, "dizin" olarak da bilinen birçok sitede bulunabilir.

Bu tür sitelerdeki içerik, içerik madeni oldukları için neredeyse hiçbir zaman yararlı veya doğrulanabilir değildir.

Telegram'ın resmi web sitesinde, çeşitli kategorilere göre grupları ve kanalları görüntüleyebileceğiniz özel bir sayfa bulunmaktadır. Ayrıca ada, açıklamaya veya anahtar kelimeye göre de arama yapabilirsiniz.

Daha önce açıklandığı gibi, en iyi bilinenlerinden biri Tdirectory.me olan birçok resmi olmayan alternatif var, ancak bunların yalnızca toplayıcılar olduğunu unutmayın. Seçimler doğrulanmadı ve çok iyi bir şekilde dolandırıcılarla dolu bir gruba girebilirsiniz.

Çoğunlukla insanlar (ve daha az sayıda bot) tarafından doldurulan İnternette olduğumuz için, kaçınılmaz olarak birçok pornografik grup ve kanal var. Kulağa çok resmi gelen bir adla bir alt reddit'e rastladım, ancak Onlyfans vb. için Telegram gruplarından gelen gönderilerle özel olarak beslendi. Bunun kötü veya yararsız olduğunu söylemiyorum, sadece bir Telegram grubu veya kanalı aramak olabilir sonunda oldukça rastgele sonuçlar verir.

Diğer grupları ve kanalları tanıtan Telegram kanalları da var, ancak bunların neredeyse tamamı yöneticilerden ücret alıyor, bu yüzden onları burada önermeye pek meyilli değilim. Ayrıca süper yararlı olan ve bir "dizin" gibi davranan bir bot @tchannelsbot'u hatırlıyorum, ancak 2017'den beri aktif değil ve iyi bir alternatif bulamadım.

Bu eğitim için şimdilik bu kadar. Faydalı buldunuz mu? Telegram gruplarını veya kanallarını keşfetmek için başka ipuçlarınız var mı? Yorumlarda tartışalım.

Bir Telegram grubunu nasıl bulur ve katılırım?


2 yorum :

  1. Hi everyone I'm Mrs ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and I have tried to have him back but I could not, so I tried to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your ex back and there I saw a lady testifying on how Dr AKHERE helped her to get her husband back after he was tied down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and I contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also re-unite your lover's feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and do some other things. I can assure you he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    YanıtlaSil