Telegram Hesabınızı Nasıl Silebilirsiniz?

 WhatsApp'ın en popüler alternatiflerinden biri, yaklaşık 500 milyon kullanıcısı olan (ve hala büyümeye devam eden) bulut tabanlı bir anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram'dır. Hem özel hem de genel grupların Telegram'da 200.000'e kadar üyesi olabilir.

Verilerin giderek daha hassas hale geldiği bu çağda, birçok kullanıcı Telegram gibi uçtan uca şifreli, güvenli mesajlaşma programlarına yöneliyor. Uygulama, varsayılan olarak sohbetlerinizi şifrelemez ve bunu yapmak için 'Gizli Sohbet'i etkinleştirmeniz gerekir. Telegram, güvenli ve güvenilir olduğu henüz tam olarak kanıtlanmamış, kendi oluşturdukları MTProto şifreleme protokolünü kullanır. Buna ek olarak, Telegram'ın sunucuları, dünyanın her yerindeki 'Gizli Sohbet' dışındaki konuşmaları depolar.

Hackerlar, Unicode hatasını 2017 yılında Telegram aracılığıyla yayarak kripto para madencilerinin ve kötü amaçlı yazılımların Windows bilgisayarlarına yüklenmesine neden oldu.

Geçmişte Telegram ile ilgili bir dizi güvenlik ve gizlilik sorunu yaşandı. Bu makale, bu sorunlardan herhangi biri sizi rahatsız ediyorsa Telegram hesabınızı kalıcı olarak nasıl sileceğinizi gösterecektir.

Bir Telegram hesabını iki şekilde silebilirsiniz. Uygulamadaki kendini imha etme ayarlarını değiştirerek hesabınızı silin ve hesabınızı hemen Telegram web sitesinden silin. Telegram hesabınızı silmeden önce önemli sohbetlerinizi, medyalarınızı ve mesajlarınızı yedeklemelisiniz.

Telegram hesabı otomatik olarak nasıl silinir

Hesabınızın belirli bir süre etkin olmaması durumunda, kendi kendini imha eden güvenlik özelliği onu otomatik olarak siler. 6 ay boyunca aktif değilseniz, bunu daha kısa veya daha uzun bir süreye değiştirebilirsiniz; minimum 1 ay ve maksimum 1 yıldır.

Telegram uygulamanızın sol üst köşesindeki üç yatay çizgiye tıklayın.

Uygulama ayarlarına gitmek için "Ayarlar"a tıklayın.

Şimdi, 'Gizlilik ve Güvenlik' ayarına dokunun.

Aşağı kaydırdığınızda, "Hesabımı sil" altında "Uzaktaysa" ayarını, varsayılan kendi kendini imha süresi olarak ayarlanmış "6 ay" olarak görebilirsiniz.

Şimdi, hesabınızın kendi kendini imha etme zamanlayıcısını ayarlamak için 'Uzaktaysa' üzerine dokunun.

Bir zamanlayıcıyı '3 ay' olarak ayarlayarak ve 3 ay boyunca Telegram'ı kullanmaktan kaçınarak, hesabınız, sohbetleriniz ve kişileriniz üç ay içinde otomatik olarak silinecektir.

Telegram Hesabını Şu Anda Manuel Olarak Silme

Telegram hesabınızı hemen silmek istiyorsanız '1 ay' veya '1 yıl' beklemenize gerek yok. Telegram'ın uygulamada 'anında silme' seçeneği yoktur, bu nedenle Telegram'ın resmi web sitesine gitmeniz ve manuel olarak silmeniz gerekir. Bunun nasıl yapılacağı çok kolay.

Bir tarayıcıda Telegram Devre Dışı Bırakma Sayfasına gidin ve doğru uluslararası ülke koduyla hesap telefon numaranızı girin. 'İleri'ye basın.

Size Telegram uygulamanıza bir giriş kodu (Onay kodu) içeren bir mesaj gönderecektir.

Devre dışı bırakma sayfasına bu "Onay kodunu" girin ve "Oturum aç"ı tıklayın.

Şimdi, 'Telegram Çekirdeğiniz' sayfasını göreceksiniz. Burada, 'Hesabı Sil'i tıklayın.

Ardından, neden ayrıldığınız sorulacak. Lütfen ayrılma nedeninizi girin ve 'Hesabımı Sil'i tıklayın.

'Emin misiniz?' soran bir açılır pencere görünecektir. Evetse, 'Evet, hesabımı sil düğmesini tıklayın ve işiniz bitti.

Telegram şimdi hesabınızdan silindi. Uygulamayı telefonunuzdan da silin. Fikrinizi değiştirirseniz başka bir hesap oluşturabilmeniz için birkaç gün beklemeniz gerekecek.

Telegram Hesabınızı Nasıl Silebilirsiniz?


1 yorum :

  1. Hi everyone I'm Mrs ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and I have tried to have him back but I could not, so I tried to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your ex back and there I saw a lady testifying on how Dr AKHERE helped her to get her husband back after he was tied down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and I contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also re-unite your lover's feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and do some other things. I can assure you he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    YanıtlaSil