Yapabileceğiniz En Büyük 5 SEO Hatası

Birçok işletme sahibi, arama motoru optimizasyonu çabalarından sonuç alamamaktadır. Genellikle, yaygın SEO hatalarından kaynaklanırlar.

Bu yazıda, 2021'de SEO sonuçları almak için kaçınmanız gereken en kritik yedi SEO tuzağı göreceksiniz.

Net SEO hedefleri koymuyorsunuz

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, SEO ile başarılı olmak için net hedeflere ihtiyacınız var.

Ancak birçok işletme sahibi ve pazarlamacı, herhangi bir hedef olmadan SEO kampanyaları yürütür. SEO yapmanın trafiklerini artıracağına ve bunun da satışlarını artıracağına inanıyorlar.

Sorun şu ki, işler her zaman bu kadar basit değil.

SEO çabalarınızın karşılığını alabilmeniz için, neyi başarmak istediğinizi anlamanız gerekir.

Arama amacını yoksay

Arama amacı, SERP sonuçlarını etkileyen gizli bir sıralama faktörüdür. Google, içeriği belirli bir sorgu için arama amacını karşılayan web sitelerini tercih eder.

Arama amacı, bir kullanıcının aramasının arkasındaki nihai motivasyonu ifade eder. Bir kullanıcının bu sorguyu Google'da ararken ne almak istediğini anlamanız gerekir.

Kullanıcı "dijital pazarlama hizmetleri" arıyorsa, bu muhtemelen kullanıcının dijital pazarlama hizmetleri sunan bir danışman veya şirket kiralamak istediği anlamına gelir. Bu ticari bir anahtar kelimedir.

Bu sorunun arkasındaki arama amacını yanıtlamak için pazarlama şirketi ve sağladığınız hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi vermeniz gerekir.

Web sitenizi mobil cihazlar için optimize etmeyi göz ardı edin

Web siteniz mobil uyumlu değilse veya mobil arama SEO stratejinizin bir parçası değilse, masada para bırakıyor olabilirsiniz.

Bugün, tüm trafiğin %50'den fazlası mobil cihazlardan geliyor. Bu nedenle Google, mobil uyumlu web sitelerini tercih etme eğilimindedir.

Web sitenizi mobil cihazlardan gelen organik trafiğe hazırlamak için web sitenizin 3 saniyeden kısa sürede yanıt verdiğinden ve yüklendiğinden emin olmanız gerekir. Mobil uyumluluk ve sayfa hızı önemli sıralama faktörleridir.

geri bağlantı satın alırsın

Geri bağlantılar en önemli sıralama faktörlerinden biridir. Ancak web sitenizin sıralamasını yükseltmek için bağlantılar satın alırsanız, Google'dan bir ceza alabilirsiniz. Bu, yalnızca paranızı boşa harcamakla kalmaz, aynı zamanda web sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını da mahvettiğiniz anlamına gelir.

Google'a göre, bağlantı satan çoğu web sitesi sıralamanızı gerçekten yükseltmez. Bunun nedeni, aslında, çoğu bağlantı oluşturucunun ve bağlantı satıcısının hepsinin, bağlantı sattıkları sitelerin aynı listesine sahip olmasıdır. İyi haber şu ki, Google da aynı web sitesi listelerine sahip!

Bağlantılar veya teknikler için henüz bir Google cezası almamış olsanız bile, bu güvende olduğunuz anlamına gelmez. Web siteniz, yıllar önce oluşturduğunuz bağlantılar için bugün hala cezalandırılıyor olabilir.

Metin dışında farklı içerik biçimleri eklemeyi unutuyorsunuz

Metin tabanlı içerik için SEO yapmak zor olabilir çünkü her web sitesi ve blog aynı şeyi yapar.

2021'den itibaren, içeriğin mutlaka tek başına metne eşit olmadığını hatırlamakta fayda var. Google'da sıralamak ve web sitenize gelen organik trafiği artırmak için kullanabileceğiniz başka içerik türleri (düşünme videoları, çizelgeler, podcast'ler, web seminerleri ve resimler) vardır.

Birçok kişi okurken video izlemeyi tercih ediyor. Bu nedenle, Google SERP'lerinin yanı sıra sosyal medya beslemelerinde daha fazla video görmeniz olasıdır. Bu günlerde videolar en çok talep gören içerik şekli ve sanırım gelecekte talep daha da artacak.


Yapabileceğiniz En Büyük 5 SEO Hatası


1 yorum :

  1. Very nice post and you have amazing Blogging skills. I really recommended the readers to follow and share fashion coupons. Get stylish & Classic trench coats , new collection of Watches , Pick a nice latest technology smartphones and stylish handbags latest collection of Jewellery designs, latest Footwear collection for Men, Women, Kids. Get Bridal lehenga designs & long floral Maxi Dress collections, Banarasi Saree Designs for Women.

    YanıtlaSil