Yerel SEO için 7 ipucu

Yerel bir işletmeyseniz, yerel aramanın gücünden yararlanmanız gerekir. Ancak bunu yapabilmek için etkili yerel SEO'yu nasıl uygulayacağınızı bilmeniz gerekir.

Araştırmaya göre, küçük işletmelerin %70'e varan bir kısmı SEO stratejisine sahip değil. Ancak, rekabette öne çıkmak istiyorsanız, başlamak önemlidir!

Bu yerel aramaları artırmaya hazırsanız, yerel SEO için bu 7 faydalı ipucunu izleyin.

Google My Business'ta bir giriş oluşturun

Yerel aramalarda daha üst sıralarda yer almak istiyorsanız atmanız gereken ilk adımlardan biri Google My Business'ta (GMB) bir liste oluşturmaktır.

Yakın tarihli bir yıllık araştırmaya göre, Google My Businesses listeleri yerel SEO'yu etkileyen 1 numaralı faktördür. Ek olarak, bir GMB listesi oluşturmak o kadar da zor değil. Ancak, profilinizi eksiksiz olarak tamamladığınızdan emin olmalısınız. Google, profilinizin ne kadar eksiksiz olduğuna dair bir genel bakış sağlar. Tüm alanları doldurarak bu ölçümün %100 olduğundan emin olun.

Yerel anahtar kelime hedefleme

Yerel SEO'nun temel unsurlarından biri yerel anahtar kelime hedeflemedir. Yerel anahtar kelimeler oldukça açıktır, ancak yine de işletmeniz için daha uzun süreli yerel anahtar kelimeler araştırmanız gerekir.

Sektörünüze bağlı olarak, rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri arayın ve başlayın.

Yerel anahtar kelimelerle web sitenizi optimize edin

Sıralamak istediğiniz yerel anahtar kelimelerin bir listesine sahip olduğunuzda, bir sonraki adım web sitenizi bunlarla optimize etmektir. Bu, uzun vadeli bir yerel SEO ipucudur ve 2021'de yerel SEO için beş yıl önce olduğu kadar önemlidir.

Web sitesi optimizasyonu elbette başlı başına bir sorundur, ancak burada bazı önemli SEO unsurları bulunmaktadır.

Yerel içerik oluşturun

2021 için hiçbir SEO kılavuzu, yerel içerikle ilgili ayrı bir bölüm olmadan tamamlanmış sayılmaz.

Çoğu içerik pazarlama stratejisi yerel olmayan içeriğe odaklanır. Bu size daha geniş bir kitle ve daha yüksek trafik seviyeleri sağlayacak olsa da, yerel odaklı bir işletmeyseniz bu size yardımcı olmaz.

Sonuçlarınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, yerel içerik oluşturmak da önemlidir. Yerel içerik oluşturabileceğiniz birkaç konu var. Yerel anahtar kelimeleri dahil ederek yerel içeriği tekliflerinize bağlayabilirsiniz.

Mobil optimizasyon

2021 için bir başka en iyi yerel SEO ipucu, mobil web sitenizi optimize etmektir.

Genel olarak iyi bir SEO için web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek çok önemlidir. Ancak, yerel SEO için de çok önemlidir. İstatistiklere göre, tüm mobil aramaların %30'u konumla ilgili. Bu önemli bir sayıdır ve bu, sizi yerel aramada bulan birçok kullanıcının büyük olasılıkla cep telefonlarından olduğu anlamına gelir.

Web siteniz mobilde iyi görüntülenmiyorsa veya gezinme sorunları varsa, bu potansiyel müşterilerinize iyi görünmeyecektir. Muhtemelen web sitenizden uzaklaşacaklar ve sonunda bir rakip seçecekler.

Sesli arama için optimizasyon

Mobil optimizasyonun yanı sıra sesli aramaları da optimize etmeniz gerekir. Araştırmalar, mobil cihazlar için sesli aramaların, metin aramalarına göre yerel amaçlı arama yapma olasılığının %300 daha fazla olduğunu gösteriyor.

Sesli arama çağında hala nispeten erken olduğundan, birçok şirket web sitelerini ve içeriklerini sesli arama için henüz optimize etmemiştir. Bu size rekabette önde olmak için harika bir fırsat verir.

Yorumlarınızı yönetin

2021 için iyi bir yerel SEO için hayati önem taşıyan bir başka Google My Business ipucu, Google incelemelerinizi yönetmektir.

Olumlu yorumlar, şüphesiz işletme itibarınız için iyidir ve ayrıca Google'ın gözünde gücünüzü artırabilir. Öte yandan, kötü yorumlar, Google'ın web sitesi listelerinizi ve aramadaki sayfaları görüntüleme şeklini olumsuz etkileyebilir.

Elbette müşteri hizmetlerinizi mümkün olduğunca optimize etmekten başka olumsuz yorumları önlemek için yapılabilecek pek bir şey yok.

Ancak, yapabileceğiniz bir şey olumsuz yorumları yönetmektir. Olumsuz yorumlara onları çözmek için yanıt vermek, Google için çok olumlu bir işarettir ve bunun için sizi daha sonra kesinlikle ödüllendirecektir.


Yerel SEO için 7 ipucu


Yorum Gönder