2021'de SEO için web sitesi hızını optimize etmek neden gerekli?

Günümüzde birçok şirket satışlarını çevrimiçi mağazalara odaklamaya çalışıyor. Ancak bir web sitesini ihtiyaçlarınız için çalıştıran nedir? Her şeyden önce, işlevsel, hızlı ve güvenli bir web sitesine ihtiyacınız var.

Web sitesi hızı SEO için neden önemlidir?

Kısa cevap, daha hızlı bir web sitesinin daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlaması, daha fazla trafik ve dönüşüme yol açması ve bunların tümü SEO'nun ve sıralamanın iyileştirilmesine yardımcı olmasıdır.

Google, hızı bir sıralama faktörü olarak görüyor

Google, web kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla uzun yıllardır SEO sıralama analizine sayfa hızını dahil etmiştir. Geçen yıl Google, Google Sayfa Deneyiminin bir parçası olarak üç yeni kullanıcı deneyimi metriğinin bir sıralama faktörü olarak dahil edileceğini duyurdu.

Hız, dönüşüm oranınızı etkiler

Geç yüklendiği için bir web sitesinden kaç kez ayrıldınız? Araştırmalara göre, sayfa yüklenme süresinin ilk beş saniyesi dönüşüm oranları üzerinde en büyük etkiye sahip ve her ekstra saniye dönüşüm oranlarını düşürüyor. Çevrimiçi bir projenin başlangıcından itibaren web sitesinin hızını incelemek, başarı oranınız üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Hız bırakma oranını etkiler

Yavaş web sitesi hızı, bırakma oranları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. İşletmelerin hızlı web sitelerine ihtiyacı vardır. Elbette web sitesinin içeriği ve tasarımı ziyaretçileri heyecanlandırmalı, ancak aynı zamanda harika bir kullanıcı deneyimi sunarken hafif ve hızlı olacak şekilde optimize edilmelidir.

Bir barındırma sağlayıcısı nasıl seçilir

Bir işletme web sitesi oluşturmak söz konusu olduğunda, en kritik harcamalardan biri web sitelerine ev sahipliği yapmaktır. Birden fazla web sitesi oluşturmaya gelince, barındırma sağlayıcısının sizin için doğru araçları sunup sunmadığını kontrol etmek için çok dikkatli olmanız gerekir. Aşağıda, web sitesi barındırmanın bu kadar önemli olmasının bazı temel nedenlerinin bir analizi bulunmaktadır:

yükleme hızı

Ziyaretçilerin bir yüzdesi, yalnızca 3 saniye içinde yüklenmeyen bir web sitesini terk ediyor. Bu nedenle, web sitesinin SEO sıralamasını iyileştirmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey hızlı bir web sitesidir. Barındırma sağlayıcınızın sunucu hızında yüksek puanlara sahip olduğundan emin olun.

Web sitesi güvenliği

Bir web sitesi güvenli ve bakımlı değilse, tehlikeye girme riski vardır. Bu olursa, Google bu web sitesine "güvenmemeye" başlayacak ve muhtemelen SEO sıralamalarını düşürecektir. Mükemmel bir barındırma sağlayıcısı, web sitenizin her bölümünün sorunsuz çalışmasını sağlar. Barındırma şirketinizin, web sitenizi korumaya yardımcı olacak araçların yanı sıra mükemmel sunucu koruması sağladığından emin olun.

Web sitesi optimizasyonu, bakım ve belirli kurallara uyulmasını gerektiren sürekli bir süreçtir. Özgün içerikle hızlı ve güvenilir güzel web siteleri oluşturmak, işletmenize çevrimiçi başarı getirecektir.




Yorum Gönder