SEO ve SEM: Web sitenizi sesli arama ve video için nasıl optimize edebilirsiniz?

SEO'daki son iki trend, sesli arama ve videodur. Yalnızca her ikisi için nasıl optimize edileceğini değil, aynı zamanda arkasındaki mantığı da anlamak, web sitenizin daha üst sıralarda yer almasına ve işinizi bir bütün olarak güçlendirmesine yardımcı olabilir.

İnsanların ne aradıklarını ve nasıl aradıklarını bilmek, bir işletmenin öne çıkmasına ve çevrimiçi bir varlığa sahip olmasına yardımcı olabilir. Ancak bir web sitesinin tam olarak hangi yönlerinin optimize edilmesi gerektiğini ve hatta bunların hangi bölümleri olabileceğini bilmek zor olabilir.

Web sitenizi arama motoru dostu ve arama motoru optimizasyonu (SEO) olacak şekilde optimize etmek, web sitesi trafiğini artırır.

Sesli aramayı neden optimize etmelisiniz?

Sesli arama, arama motorlarını uyarlamanın giderek daha önemli bir yönü haline geliyor. Akıllı hoparlörler giderek daha fazla evde göründüğünden, web sitenizin ses dostu olmasını sağlamak daha da önemli hale geliyor.

Web sitenizin sesli arama dostu olmasını sağlamak, sesli arama oranı artmaya devam ettikçe daha üst sıralarda yer almasına ve trafiğini artırmasına yardımcı olacaktır.

Sesli aramayı optimize etmenin bir diğer önemli nedeni, sonuç sayfalarının ortalama sayfadan %52 daha hızlı olan 4,6 saniyede yüklenmesidir. Bu tür bir avantajla, sesli arama optimizasyonunun web siteniz ve genel SEO stratejiniz üzerinde ciddi bir etkisi olabilir.

Sesli arama nasıl optimize edilir

Artık sesli aramayı optimize etmenin neden önemli olduğunu bildiğinize göre, size nasıl yapabileceğinizi göstermenin zamanı geldi. Sesli aramayı optimize etmenin üç yolu özlü olmak, anahtar kelimeler kullanmak ve web sitenizin hızını artırmaktır.

Kısa ve öz olmak, sesli aramanızı optimize etmenin anahtarıdır. Sesli arama için ortalama cevap 29 kelimedir. Aramaya uygun anahtar kelimeler, içeriğinizin daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur ve sesli arama söz konusu olduğunda, bir sayfanın bir anahtar kelime sıralaması ne kadar yüksek olursa, Google'ın o sayfayı sesli arama olarak seçme olasılığı o kadar artar. Son olarak, web siteniz ne kadar hızlı yüklenirse, sesli arama söz konusu olduğunda o kadar fazla trafik elde eder.

Sesli aramaya benzer şekilde, web sitenizi video için optimize etmek giderek daha önemli hale geliyor. İyi hazırlanmış bir video, web sitenize doğal olarak ziyaretçileri çekebilecek ve bu trafiği uzun vadede koruyabilecek etkileyici sayıda bağlantı oluşturabilir. Videolar web sitenize daha fazla trafik çekmenize yardımcı olabilir, ancak dahil edilen videoların yüksek kalitede olması ve kasıtlı olarak kullanılması önemlidir.

Kullanıcılar web sitenize tıkladığında, yalnızca çekmek için değil, aynı zamanda dikkatlerini çekmek için yalnızca birkaç saniyeniz vardır. Yüksek kaliteli bir videonun açılış sayfasına iyi bir şekilde yerleştirilmesi, görüntüleyenlerin web sitenizde geçirdiği süreyi artırabilir ve ödeme yapan müşterilere dönüşümlerin artmasına yardımcı olabilir.

Video nasıl optimize edilir?

Web sitenizi videolar için optimize etmeye gelince, temel olarak izlemeniz gereken birkaç adım vardır. Videoyu web sitenize uygulamak ve arama motoru dostu hale getirmek için birkaç temel adımı takip etmeniz önemlidir.

Başlamak için videolarınızın kolayca bulunabildiğinden emin olun - geçerli bir video küçük resmine sahip olmak bunu yapmanın bir yoludur. Video anahtar kelimelerini uygulamanın yolları da vardır. İyi bir başlık ve açıklama, bir web sitesindeki anahtar kelimelerin yapabileceği şekilde videonun hedef kitlesine ulaşmasına yardımcı olabilir.

YouTube, başka bir güçlü video aracıdır. Bu, genellikle videonuzu yüklemek için en iyi yerdir, böylece daha fazla izleyici tarafından fark edilebilir ve web sitenizin dışında dikkat çekilebilir.

Video için optimize etme konusunda daha fazla ipucu için Google En İyi Uygulamalar Kılavuzu'na bakın.

Bu eğilimleri anlamak

Web sitenizi arama motoru dostu olacak şekilde optimize etmeye gelince, iş asla durmaz. Web siteniz her zaman işiniz gibi değişiyorsa, SEO'da da her zaman değişiklikler vardır. İşler değişse bile, SEO alaka düzeyini asla kaybetmez.

İyi optimize edilmiş bir web sitesi, bir işletmeyi işinin her alanında yükseltebilir. Hedef kitlenizin web sitenizi bulmasına yardımcı olabilir –– her bir web sitesinin özü budur– ve bir kez bulduklarında, ödeme yapan müşteriler olma olasılıkları daha yüksektir. Web sitenizin iyi yapılandırılmış olması da önemlidir, böylece ziyaretçiler onu bulduğunda üzerinde kalırlar. Ziyaretçilerin dikkatini gerçekten çekmek için web sitesindeki içeriğin yanı sıra genel hız ve erişilebilirliği inceleyin.


SEO ve SEM: Web sitenizi sesli arama ve video için nasıl optimize edebilirsiniz?


1 yorum :

  1. Hi everyone I'm Mrs ALEKSI TAISIYA, My husband divorced me 2 years ago to live with another woman and I have tried to have him back but I could not, so I tried to do many things to get him back and he refuse to come back. One faithful Friday morning, I visit a forum for tips on how to get your ex back and there I saw a lady testifying on how Dr AKHERE helped her to get her husband back after he was tied down with a spell by another woman. Although I never believed in spiritual work I reluctantly tried him because I was desperate and I contact him and explain my problems to him, to my greatest surprise Dr AKHERE helped me to bring back my husband after 5days and now my relationship is more perfect just as he promised. Getting your ex back permanently does not only bring back someone you love but it will also re-unite your lover's feelings. My husband now treats me like a Queen and always says he loves me all the time. If you are passing through difficulties in your relationship, Doctor AKHERE can help solve marital problems, restore broken relationships and do some other things. I can assure you he's highly potent and reliable. Email him for urgent help [AKHERETEMPLE@gmail.com ] or +2349057261346 .

    YanıtlaSil