Video Pazarlama Stratejinize Yardımcı Olacak 4 SEO İpuçları

Video içerik yaratıcısı veya girişimci olarak yolculuğunuza zaten başladıysanız ve video SEO'yu duymadıysanız, muhtemelen stratejinizde zaten bir engel bulmuşsunuzdur.

Normal SEO gibi, SEO videosu da arama motorları için video optimizasyonunu içerir. Amaç, video içeriğinizin dizine eklenmesini hızlandırmak ve SERP'lerde daha üst sıralarda yer almaktır.

Sonuçta, hepimiz Google video sonuçlarında ilk sırada yer almak istemiyor muyuz? Bu bize sadece bir ton organik trafik getirmekle kalmayacak, aynı zamanda önemli bir gelir artışına da dönüşecek!

Sonuç olarak, ister geçmişte SEO videosu yapmış olun, ister yeni başlayan biri olun, 4 SEO video ipucu şüphesiz Google sıralamasında yükselmenize yardımcı olacaktır!

Anahtar Kelimeler - Araştırmanızı yapın

Bildiğiniz gibi, anahtar kelime araştırması, herhangi bir içerik oluşturucu yolculuğunun ilk adımıdır. Aynı şey videolar için de geçerli! İçeriğinizi oluşturmadan önce kapsamlı anahtar kelime araştırması, tüm video pazarlama stratejisini oluşturabilir veya bozabilir.

Genel olarak içerik videosu konusunda yeniyseniz, temel kural, fazla rekabet olmadan uzun kuyruklu anahtar kelimeleri hedeflemek olacaktır. Bu şekilde, işletme adınızı ve çevrimiçi varlığınızı oluşturabileceksiniz.

Ancak hemen rekabet gücü yüksek anahtar kelimeleri hedeflemeye çalışırsanız, sektör devleriyle asla rekabet edemezsiniz.

Önerimiz, araştırmanıza YouTube gibi büyük video paylaşım sitelerinde başlamanız olacaktır. Arama kutusuna hedef anahtar kelimenizi girin ve belirli önerileri görün.

Anahtar kelimeler veya konular için bazı alternatif fikirler almak için kullanın. Ardından, hangi kullanıcıların aktif olarak aradığını görmek için Google Trendler'deki hedefleme anahtar kelimelerinizi kontrol etmenizi öneririz.

Ayrıca, Google Trendler sizin için ek anahtar kelime önerileri bile sağlayabilir.

Etkileşimli, paylaşılan ve değerli içerik oluşturun

Bu tavsiye muhtemelen en değerli olanıdır, ancak aynı zamanda size verebileceğimiz en soyut olanıdır. Peki değerli içerik oluşturmak ne anlama geliyor? işlemek için elimizden geleni yapacağız.

"Aslında, izleyicilerinize değer sağlamak, daha ilgi çekici, bilgilendirici ve genellikle her yönden rakiplerinizden daha üstün içerik oluşturmak anlamına gelir." Muhtemelen "içerik kraldır" ifadesini duymuşsunuzdur - herkes buna katılıyor, ancak kimse bunu somut bir şekilde açıklayamıyor. Geriye kalan, kaliteli içeriği neyin oluşturduğuna dair saf bir varsayımdır.

Fikir birliği, her şeyin kullanıcı deneyimi etrafında döndüğüdür. İçeriğiniz izleyicilerinizin ihtiyaçlarına göre ne kadar iyi optimize edilirse performansı da o kadar iyi olur.

Videoya kısa açıklamalar ve altyazılar ekleyin

Google metin tabanlı bir motor olduğu için videolarınıza ne kadar çok metin eklerseniz algoritmayı o kadar çok çekersiniz!

Bu nedenle videolarınıza açıklama ve altyazı yerleştirmek Google ve arama motoru sıralamalarınız için çok önemlidir.

Web sitenizin SEO'sunu iyileştirin

Web sitenizin SEO performansı da başarınızın ayrılmaz bir parçasıdır. Yani, SEO videosu ve web sitesinin iki ayrı kimliği vardır ancak koda bağlıdır. İşte videonuzun sıralanmasını istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler:

Web siteniz videonuzun konusuyla ilgili olmalıdır. İşletmenizle ve ürünlerinizle ilgisi olmayan bir video oluşturamazsınız.

Sayfanızda çok sayıda video varsa, önce derecelendirmek istediğiniz şeyi eklediğinizden emin olun.

Bu eylem planının arkasındaki neden, Google'ın web sayfası başına yalnızca bir videoyu dizine eklemesidir. İlk videodan sonra taramayı bıraktığı için, tüm videolarınızı sıralamak istiyorsanız, her birine ayrı bir sayfa ayırmanız en iyisidir.


Video Pazarlama Stratejinize Yardımcı Olacak 4 SEO İpuçları


Yorum Gönder