Web Tasarımını Öğrenmek için 8 İpucu

Bu ay web tasarımı öğrenmeye başlamanıza yardımcı olacak 8 ipucunu bir araya getirdik (hatta belki yeni bir kariyer yolu bile bulabilirsiniz!)

Yeni bir şeyler öğrenmek veya web tasarımına girmek isteyen grafik tasarımcılar ve yaratıcılar, ertelemeyi bırakmalıdır. Bu ilk adımı atmadığınız her gün, sizi herkesten bir gün geride bırakır!

İlk web sitenizi, sektördeki en iyi uygulamaları ve daha fazlasını nasıl oluşturacağınızı öğrenmek için bu adımları izleyin.

SEO ile rahat hissedin

Birçok web tasarımcısı, bir SEO uzmanının arama motoru okuması için bir web sitesi hazırlamanın üstesinden gelebileceğine inanırken, SEO ile ilgili birçok tasarım görevi vardır.

Görüntülerin nasıl yüklendiğinden sayfalara ve öğelere meta açıklamaların hızlı bir şekilde dahil edilmesiyle temiz kod oluşturmaya kadar, tasarımcının arama düşüncesini iş akışına dahil etmesi gerekir.

Çoğu kullanıcı, SEO için optimize edilmiş bir web sitesi talep edecek kadar akıllıdır. Yalnız çalışıyorsanız, Google'ın okuyabileceği sağlam bir çerçeve oluşturacak kadar bilgi sahibi olmanız gerekir (ve daha fazla çalışma gerekiyorsa müşteriyi bir SEO uzmanına yönlendirebilirsiniz).

Bir web sitesi oluşturucu ile oynayın

Bir web sitesi oluşturucu, en iyi uygulamaları ve web tasarımı ve geliştirmeye nasıl başlayacağınızı öğrenmenin harika bir yolu olabilir.

Bu araçların çoğu, öğeleri özelleştirmenize ve hatta kod parçacıkları eklemenize olanak tanıyan birçok şablona sahiptir. Basit web siteleri için, birçok web yöneticisi, sizin için bir oyun alanı görevi gören kişisel bir portföy sayfası veya ana sayfa oluşturabileceğiniz ücretsiz bir programa da sahiptir.

Ardından, oluşturma sitesindeki parçaları seçin. Her şeyin nasıl birleştirildiğini anlamak için nasıl tasarlandıklarına ve kodlandıklarına bir göz atın. Sadece başka bir tasarım seçerek ne anlayabileceğinize şaşıracaksınız.

Bir akıl hocası bulun

Web tasarımcısı olarak hayran olduğunuz biri var mı? Onları öğle yemeğine götürün ve endüstri için akıllarını seçin.

Alan hakkında düşünmenize ve web tasarımını kendi başınıza nasıl öğreneceğinize yardımcı olmak için sizinle birlikte çalışmaya istekli bir akıl hocası bulmak çok değerli olabilir.

Ve muhtemelen çevrimiçi bir toplulukta bir akıl hocası bulabilirken, zaman zaman yüz yüze görüşebileceğiniz yaşayan bir insandan daha iyi bir şey yoktur. (Belki de çevrimiçi ve kişisel danışmanlara sahip olmaya değer.)

ders al

Bazı öğrenciler için daha resmi sınıf ortamı en iyisidir.

Web tasarımının temellerini öğrenmek için yüz yüze ve çevrimiçi olarak birçok kurs mevcuttur. Udemy veya Coursera gibi yerel bir kolej veya çevrimiçi öğrenim merkeziyle başlayın. Mevcut beceri seviyenizde bir ders alın ve devam edin.

Tasarım trendlerine dikkat edin

Modern bir siyah tasarım neye benziyor? Bu hileli bir soru değil. Modern web siteleri ve kullanıcı deneyimleri tasarlamak için kullanıcıların ne istediğini ve bununla nasıl etkileşime girdiklerini bilmeniz gerekir. Telefonunuzda en son 2016 yılında bir uygulama indirdiyseniz veya bir web sitesine baktıysanız, yenilemeniz gereken çok şey var.

Modern dokunuşların ve trendlerin tasarımda yer aldığı bir web tasarımı oluşturmak, projelerinizin öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Neyin trend olduğunu nereden biliyorsun? Bunun gibi siteleri okumaya devam edin ve diğer tasarımcıların ne yaptığına dikkat edin. En sık ziyaret ettiğiniz web sitelerinin renklerini, stillerini ve özelliklerini not edin.

Google yazı tiplerini sevmeyi öğrenin

Google hakkında ne hissederseniz hissedin, site tasarımlarınızda işe yarayacağını bildiğiniz yazı tiplerini tarama, sıralama ve seçme yeteneği önemlidir. Lisanslamayı veya yazı tiplerinin belirli tarayıcılarla uyumlu olup olmadığını düşünmenize gerek yoktur.

Sınırlama, çalışmak için yalnızca Google Fonts kitaplığındaki her şeye sahip olmanızdır. Ancak denerseniz, hemen hemen her projeye uygun bir şey bulabilirsiniz. Uzun vadede size çok zaman kazandıracak.




Yorum Gönder